lördag 30 januari 2016

Nya skor

I veckan hämtade jag nya skor. Jag kan ju inte gå i vanliga skor, har för mycket förändringar i fötterna för det. Använder sk fotbäddar, eller inlägg om man vill kalla det så. Med bra skor med fotbäddar så kan jag i alla fall ta mig till och från bilen, gå särskilt långt kommer jag nog aldrig kunna. På ojämn mark kommer jag aldrig kunna gå. Is och snö är ojämnt att gå på. Nu när vi har barmark så ligger det grov sand överallt, skitsvårt för mig, gör ont i fötterna att gå på.

Fotbäddarna är gjorda efter min fot, de har gjort gipsavgjutningar av fötterna så de stämmer exakt. Fotbäddar och mina fötter gör att jag har svårt att hitta skor i vanliga butiker. Är ju stelopererad i ena foten så skorna måste kunna "öppnas" mycket för att jag ska få på dem. Min reumatolog har skrivit remiss på sk bekvämskor, ortopediskt fotriktiga skor. Jag går till en ortopedtekniker som fixar fram skor och gör fotbäddarna. De är inte gratis, jag betalar en egenavgift på 1000kr för dem.

Oftast är bekvämskor inte speciellt snygga. Men mina nya vinterskor är skitsnygga, blev superglad när jag hämtade ut dem. De sitter bra och väger nästan ingenting.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar